Çukurova Filarmoni Derneği Tarihçesi

Çukurova Filarmoni Derneği 14 Ocak 1995 tarihinde Adana’da Emin Güven YAŞLIÇAM, Yalçın Remzi YÜREĞİR, Atilla TAYLAN, Güngör GÖZPINAR, Meral SAYIN, Aykut DOĞANSOY, Mithat ÖZSAN, Mustafa DULDA, Mustafa CANBERK ve Tamer ŞENSOY öncülüğünde kurulmuş ve bugüne kadar çalışmalarını kuruluş amacına uygun olarak başarı ile yürütmeye devam etmiştir. Derneğin kuruluşunda, Çukurova Bölgesi başta olmak üzere, bütün yurtta, evrensel ve ulusal çok sesli sanat müziğinin Atatürk Devrimleri'ne paralel olarak yapılması ve geliştirilmesi amacının güdüldüğü belirtilmiştir.

6_432.jpg

Yapılması planlanan faaliyetler olarak ise:

Müzisyenlere ve çeşitli müzik kuruluşlarına olanaklar ölçüsünde yurdun her yerinde konserler ve müzikli temsiller verdirmek,

Onlara bu faaliyetleri için olanaklar nispetinde maddi ve manevi destekler vermek

Müzik eğitim kursları ve müzik toplulukları kurulmalarına destekler vermek,

Bu kurslar ve okullar için gerekli araç ve gereçleri ihtiyaç sahibi öğrencilere sağlamak,

Eğitici nitelikte okul ve halk konserleri ile müzikli temsiller ve konferanslar düzenlemek,

Bu hizmetlerin yerine getirilebilmesi için TRT ve diğer sanat kurumları ile basın yayın organlarıyla işbirliği yapmak,

Derneğe nakdi, taşınır veya taşınmaz mal v.s. kıymetlerin bağışlanabilmesi için çaba göstermek, gerektiğinde bunula ilgili konserler, temsiller, balolar, piyangolar ve benzeri faaliyetlerde bulunmak olarak açıklanmıştır.