Çukurova Filarmoni Derneği Çoksesli Çocuk Korosu

Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası bünyesinde ve Çukurova Filarmoni Derneği himayesinde kurulan Çoksesli Çocuk Korosu 1 Mart 1999 tarihinde elemeleri kazanan 52 çocukla çalışmalarına başladı. Amacı çocuklara erken yaşta profesyonel anlamda müzik eğitimi vermek, güzel sanatlar liseleri ve konservatuvar sınavlarına hazır hale getirmek ve Adana’da çoksesliliği tanıtmaktır.

Koro kurulduğu tarihten itibaren 2 yıl boyunca Bilkent Üniversitesi Kompozisyon bölümü mezunu Ecmel ÇATIKKAŞ tarafından yönetildi ve ilk konserini 23 Nisan 1999 tarihinde Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde gerçekleştirdi.

2000 – 2012 yılları arasında ÇDSO flüt sanatçısı Nevin APAYDIN tarafından çalıştırdı. 2011 yılı Temmuz ayında ÇDSO Orkestra Şef Yardımcısı Eray İNAL müdür olarak koronun başına getirildi.

Koro, 6 ilin Çocuk Korolarından oluşan UMUT 2000 Çocuk Korosu’nun bir parçası oldu. Mersin Devlet Opera ve Balesi Çocuk Korosu önderliğinde kurulan bu koro “Bir Konser Bir Orman” projesiyle, 2002 yılında Mersin’de Ahmet Mete Işıkara adına orman oluşturdu.  2003 yılında Adana ve Mersin’de 2 “Umut 2000 ormanı” daha oluşturdu. Başbakanlık Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumunun bünyesinde bulunan Sevgi Evleri çocukların topluma kazandırılma projelerinde ve Adana Valiliğinin birçok sorumluluk projesinde aktif olarak çalıştı.

Kültür Bakanlığı bünyesinde bulunan Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası Çoksesli Çocuk ve Gençlik Korosu kurulduğu tarihten bu yana piyano ve orkestra eşliğinde birçok konser verdi. Adana, Mersin, Tarsus, Antakya, İskenderun ve Ankara olmak üzere birçok konser, festival ve şenliklere katıldı. Bugüne kadar 1000’i aşkın çocuğa eğitim veren ve 2 Bronz madalyası ve Türkiye Korolar Festivalinde almış olduğu 10’u aşkın ödülü ve derecesi bulunan koro, çocuklarda sağlam müzik temeli oluşturma, birlikte çalışabilme bilincini aşılama, kültür ve sanat seviyesi gelişmiş çocuklar yetiştirme, ufuklarını açma, ve Adana halkına çok sesli müziği sevdirme görevini başarıyla sürdürmektedir.

Koro 2017 Ağustos ayında Makedonya’da yapılan uluslararası Korolar Festivaline katılmış ve kendi kategorisinde Üçüncü (3.)'lük ödülü almıştır.

Koro 2022 – 2023 sezonu çalışmalarına 100’e yakın korist ile Koro Şefi; S. Süheda SİREL ÇÖLCÜ, Piyanist; Ayşe Ö. TEMUÇİN ve Koro Müdürü; Eray İNAL yönetiminde devam etmektedir.